Bedrijven Parkmanagement Deventer wil bedrijven in Deventer de gelegenheid geven om zonder zelf te investeren, eigen energie op te wekken. De stichting wil dit doen met zonnepanelen op bedrijfsdaken.

"Voor grote bedrijven doet zich nu de kans voor om met zonnepanelen duurzame energie op te wekken op bedrijfsdaken. En dat zonder investering voor de deelnemende bedrijven, maar tegen een maandelijkse bijdrage", stelt de stichting.

De stichting maakt hiervoor gebruik van verschillende regelingen die bij de overheid beschikbaar zijn. Zij hoopt dat op deze manier een deel van de 1,9 miljoen vierkante meter bedrijfsdak in Deventer gebruikt gaat worden voor zonnepanelen.

"Doelstelling van ons project is om bedrijven in Deventer de gelegenheid te geven om zonder zelf te investeren eigen energie op te wekken. Het rendement is zowel op korte termijn, beperkte stijging van de energiekosten, als op lange termijn, duurzame energie voor de komende generaties."

Het project wordt uitgevoerd door Bedrijven Parkmanagement Deventer, Cofely GDF Suez en PM Energie BV. Op 15 oktober is er voor de bedrijven een bijeenkomst waarin de aanpak wordt toegelicht.