De oudste school van Overijssel, de basisschool OBS Elshof, moet na dit schooljaar dicht. De school kwam op 1 oktober vier leerlingen te kort om open te mogen blijven.

De school in Elshof had op deze peildatum 23 leerlingen moeten hebben. De school mag dit schooljaar nog afmaken, daarna is het einde verhaal voor de oudste school van Overijssel, waarvan de geschiedenis teruggaat tot in ieder geval 1761.

"Heel treurig", stelt Sieny Littink, directeur van de school. "Het feit dat we de oudste school van de provincie zijn, maakt het extra wrang. Een stuk geschiedenis verdwijnt."

De school hield verschillende acties om leerlingen te werven, maar die wierpen geen vruchten af. "We hebben het hele jaar actie gevoerd, maar ouders zoeken stabiliteit voor hun kinderen", stelt Littink.

Met de dreiging van sluiting was die stabiliteit lastig te bieden. "Elshof ontgroent", gaat de schooldirecteur verder. "Er worden geen nieuwe huizen gebouwd, huizen die te koop staan worden amper verkocht. Daardoor krijgt de school geen nieuwe aanwas."

Hoewel de aanstaande sluiting van de school natuurlijk droevig stemt, laten ze op de school het hoofd niet hangen. "We hebben er alles aan gedaan en dat geeft een goed gevoel. We hebben het afgelopen jaar aardig wat tamtam gemaakt. Dat blijven we doen. We gaan niet geruisloos ten onder."