De Monstertruckshow, die aankomende zaterdag op de Rotbrink in Ommen gehouden zou worden, gaat niet door.

Dat heeft de organisatie medegedeeld bij de gemeente.

"In goed overleg met de organisatie Stunt Movie Production is besloten dat de stuntshow die voor aanstaande zaterdag stond gepland op bedrijvenpark De Rotbrink niet door gaat." Stunt Movie Productions is overigens niet de organisatie die het evenement in Haaksbergen heeft georganiseerd.

Zondag reed een Monstertruck in Haaksbergen het publiek in, waardoor drie mensen om het leven kwamen en veel bezoekers gewond raakten. Ook in Tubbergen, De Lutte, Nijverdal en Raalte werden evenementen met monstertrucks afgeblazen.

"Met verslagenheid hebben we de gebeurtenissen afgelopen zondag in Haaksbergen aanschouwd" zegt burgemeester Marc-Jan Ahne. "Ik vind het, vanuit piëteit richting de slachtoffers en nabestaanden, de enige en juiste beslissing van de organisatie en waardeer hun besluit."

Raalte

De gemeente Raalte heeft de vergunning voor een evenement met monstertrucks maandag ingetrokken. Het evenement zou op 7 oktober op het MBI-terrein plaatsvinden.

Een woordvoerder van Raalte benadrukt dat er met de afgegeven vergunning in Raalte niets mis was. "Bij evenementen als deze kijken we altijd strikt naar de veiligheid en of zo’n evenement kan plaatsvinden. We hebben dit besluit puur uit piëteit genomen."