Verschillende organisaties uit het bedrijfsleven willen dat Kruispunt Bos bij Raalte flink op de schop gaat.

Transport en Logistiek Nederland (TLN), verladersorganisatie EVO en VNO-NCW Midden vinden het goed dat een aantal partijen van Provinciale Staten van Overijssel op dit moment aandacht hebben voor de N35 bij Raalte. Het bedrijfsleven pleit al jaren voor de opwaardering van de N35.

Nu langzaam maar zeker concrete stappen worden gezet om twee andere trajectdelen van de N35 op te waarderen, te weten Zwolle – Wijthmen en Nijverdal – Wierden, is het volgens de partijen van groot belang dat ook snel een knoop wordt doorgehakt over de passage bij Raalte kruispunt Bos.

"Daarbij geniet een volwaardige ongelijkvloerse oplossing inclusief autotunnel absoluut de voorkeur", aldus de organisaties.

Media

Het CDA Overijssel heeft zich hier recent in de media voor uitgesproken en VVD Overijssel heeft al aangekondigd om de komende Statenvergadering een motie in te dienen om te zorgen voor een plan inclusief autotunnel. Het bedrijfsleven bespeurt ook bij andere partijen de bereidheid om na te denken over een volwaardige oplossing.

Gezien de actuele discussie en het brede politieke draagvlak voor een volwaardige oplossing voor de N35 bij Raalte, roept het bedrijfsleven de Overijsselse politiek op om door te pakken en de aanpak van de N35 bij Raalte te verankeren in het provinciale beleid.

"Daarbij hoort ook het vrijmaken van voldoende financiële middelen om de oplossing daadwerkelijk te kunnen realiseren', aldus de partijen.