De Vechtdal Vistafestte is voor de tweede keer afgelast.

De organisatie van de wereldrecordpoging om met zo veel mogelijk mensen langs de Vecht te gaan vissen, heeft zo veel afzeggingen van deelnemers gekregen, dat ze een wereldrecord niet haalbaar achten. Daarom heeft de organisatie besloten het evenement opnieuw af te gelasten, net als eerder dit jaar, in mei.

In mei zag het er veelbelovend uit voor de Vechtdal Vistafette, volle campings en veel aanmeldingen voor de recordpoging. Helaas moest de organisatie door de hoge waterstand op de Vecht het evenement afblazen en uitwijken naar een nieuwe datum in het najaar.

Na een rondgang bij de deelnemende toeristische ondernemers en na afzeggingen van een aantal groepen, blijkt dat een serieuze wereldrecordpoging niet haalbaar is op deze datum.

Ambitie

De Vechtdal Vistafette is een initiatief van Sportvisserij Oost Nederland en Vechtdal Marketing. Belangrijk onderdeel van de Vistafette was het binnenhalen van de recordpoging: met zoveel mogelijk vissers tegelijk aan één rivier.

"Helaas blijkt dat de ambitie om de recordpoging in het najaar te halen te hoog gegrepen is. Daarom gaan we ons nu richten op het voorjaar van 2015", aldus Ed Piek van Sportvisserij Oost Nederland en Natasja Westenbroek van Vechtdal Marketing.

"We gaan de Vistafette dan opnieuw organiseren en gaan zeker voor die plek in het World Guinness Book of Records."