PEC Zwolle hoopt donderdagavond tijdens de uitwedstrijd bij Sparta Praag het Europese avontuur te verlengen met een nieuwe stunt.

Na de winst van de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal wil de succesvolle ploeg van trainer Ron Jans nu het hoofdtoernooi van de Europa League bereiken.

De voortekenen zijn niet heel gunstig, na het gelijke spel van vorige week in de hoofdstad van Overijssel (1-1). ''Sparta Praag is favoriet'', erkende Jans woensdag in de hoofdstad van Tsjechië.

''Maar wij gaan echt met positieve spanning die wedstrijd aan. We gaan voor onze kansen. Als trainer heb ik ook maar vier Europese wedstrijden meegemaakt, dus ook ik geniet. Ik heb geen enkele angst. We hebben 2000 argumenten om alles te geven, voor iedere supporter die ons hier komt steunen.''

Glimlach

Verdediger Bram van Polen begon woensdag met een glimlach op zijn gezicht aan de laatste training voor de return met Sparta Praag.

''Nu we hier zijn, krijg ik pas echt het idee dat we Europees spelen'', zei hij. ''We verwachten dat Sparta Praag gaat stormen vanaf het begin, maar dat gaan wij ook doen. Ik heb heel veel vertrouwen in en goed resultaat. Sparta heeft druk op zich, wij leggen onszelf druk op. Dit smaakt naar meer.''