Rohda Raalte heeft dinsdag in poulefase van de KNVB-beker vv Vroomshoopse Boys met 6-1 aan de kant gezet. 

Met goed spel was Rohda Raalte de terechte winnaar van de wedstrijd maar de schijnwerpers gingen vooral naar Jeffrey de Visscher.

Rohda Raalte begon de wedstrijd nog met een achterstand. In de 16de minuut werd de 0-1 gemaakt voor Vroomshoopse Boys.

Lang kon Vroomshoopse Boys hiervan niet genieten, door een knullig eigen doelpunt brachten zij Rohda in de 20ste minuut weer terug in de wedstrijd. Dit bleek het startsignaal te zijn voor Rohda om de handrem eraf te halen.

Een regen van kansen volgde. In de 26ste minuut kopte Jeffrey de Visscher, die tot nu toe nog niet gescoord had in het shirt van Rohda, op de paal en een schot van Boeloerditi kon in de 34ste minuut nog net door de keeper van Vroomhoopse Boys over getikt worden. Hierdoor bleef stand in de rust op 1-1.

Tweede helft

In de tweede helft bleef Rohda door razen. In de 55ste resulteerde dit in de terechte voorsprong. Dennis Hettinga tikte gemakkelijk een goede aanval van Rohda binnen.

Tijd van herstel bleek er niet te zijn voor Vroomshoopse Boys. In de 59ste minuut schiet diezelfde Dennis Hettinga met een knap diagonaal schot van twintig meter de 3-1 binnen. In de 66ste minuut valt de 4-1 en het eerste doelpunt voor Jeffrey de Visscher.

Dit was zijn eerste officiele doelpunt voor Rohda Raalte. Dit zou niet het enige doelpunt zijn voor Jeffrey deze wedstrijd. In de 73ste minuut is het weer raak voor hem en in de 77ste minuut tikt hij zelfs ook nog zijn derde van de wedstrijd binnen. Hiermee beëindigde hij de wedstrijd op 6-1.

Door deze overwinning lijkt Rohda zo goed als verzekerd te zijn van de volgende ronde. Rohda hoeft alleen nog een wedstrijd in de poule te spelen tegen Excelsior ’31.