De topjurist in dienst van de Amerikaanse president Donald Trump heeft de afgelopen maanden uitvoerig gesproken met speciaal aanklager Robert Mueller. Donald F. McGahn deed dit vrijwillig en met medeweten van de president.

Volgens de krant New York Times (NYT) heeft McGahn informatie verschaft aan het team van Mueller over ''mogelijke belemmering van rechtsgang'' door het Witte Huis. De jurist heeft ook informatie gegeven over de gang van zaken rond het ontslag van toenmalig FBI-baas James Comey.

Hoewel Trump van de gesprekken afwist, is niet bekend hoe de president denkt over de bereidheid van zijn topjurist om zo uitgebreid met Mueller te spreken.

Woordvoerder Sarah Huckabee van het Witte Huis zei tegen NYT: ''De president en McGahn hebben een uitstekende relatie. Hij waardeert al het harde werk dat hij heeft verricht, in het bijzonder zijn hulp en expertise met de rechters en het Hooggerechtshof."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!