LONDEN - Prins William en Kate Middleton hebben vrijdag op verscheidene manieren laten blijken dat zij prinses Diana, de in 1997 verongelukte moeder van de prins, niet zijn vergeten.

Middleton droeg de verlovingsring van Diana, in de huwelijksdienst werd een lied gezongen dat de uitvaartdienst voor Diana afsloot, en een van de gasten was zanger Elton John, wiens uitvoering van het lied Candle in the wind tijdens de uitvaart grote indruk maakte.

William en Kate zouden bovendien voor hun huwelijk de laatste rustplaats van Diana hebben bezocht. Die is op een eiland op het landgoed Althorp van Diana's familie, in het midden van Engeland.

Bijna veertien jaar geleden zag heel de wereld hoe de toen 15-jarige William plechtig achter de kist met het lichaam van zijn moeder door de straten van Londen liep.

Bisschop van Londen

Bovendien hield de anglicaanse bisschop van Londen, Richard Chartres, de preek tijdens de dienst. Hij kende Diana sinds zij in 1981 met Williams vader, prins Charles, trouwde en was haar executeur-testamentair.

Chartres preekte ook in 2007 tijdens een dienst waarin werd herdacht dat Diana tien jaar geleden was verongelukt.

Diana trouwde in 1981 met Charles. Een jaar voor haar dood werd het huwelijk officieel ontbonden.