De Koninklijke Marechaussee heeft woensdagavond in Hoek van Holland een 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Polen aangehouden voor mensensmokkel. In zijn trailer werd een gezin uit Albanië met een vierjarig kind aangetroffen.

Een migratiehond - een hond die menselijke geuren herkent en mensensmokkel tegengaat- van de Marechaussee ging bij een uitreiscontrole voor de ferry richting het Verenigd Koninkrijk af op één van de trailers. Bij het openen van de trailer zagen de marechaussees twee mannen en een vrouw tussen een lading pallets zitten. Op de grond lag een meisje op een dekentje, zij is vier jaar oud.

De trailer was voorzien van een douanekoord en afgesloten met een zegel. Aan de buitenzijde en de bovenzijde waren er bovendien geen zichtbare beschadigingen. Hieruit blijkt dat de vreemdelingen waarschijnlijk niet zelfstandig in de trailer terecht zijn gekomen, maar hierbij hulp hebben gehad.

De chauffeur is aangehouden voor mensensmokkel. De vier Albanese migranten hebben geen asiel aangevraagd en worden daarom teruggestuurd naar Albanië.