Geen snaterende eenden, maar drillende boren. Dat hoor je vanaf deze week in het Rotterdamse Museumpark. De sloop van het evenementendek begint namelijk. Het hele terrein achter het Depot is afgezet met hekken. Het plein wordt opnieuw ingericht met meer groen. Volgend voorjaar moet de boel af zijn, net voor de start van het festivalseizoen.

Het evenemententerrein met het gekleurde asfalt is aan vervanging toe. Na de sloop van de oude asfaltlaag komt er een nieuwe bovenlaag op. Ook krijgt het plein meer groen, banken en fonteintjes. De skaters vinden dat jammer, die waren juist blij met de lange, gladde lap asfalt.

De gemeente Rotterdam hoopt met de vergroening het terrein aantrekkelijker te maken om te sporten en recreëren, ook buiten het evenementenseizoen. In de zomer blijven er festivals mogelijk. Zo was het plein jaren de vaste stek van De Parade en het grote openluchtrestaurant Djemaa el Fna.

De in- en uitgang naar de parkeergarage Museumpark liggen pal naast het dek, maar blijven bereikbaar. Net als de musea. Het wandelpad door het park blijft open. Het terrein blijft voorlopig afgesloten met hekken.

In het voorjaar van 2023 hoopt de gemeente dat de herinrichting klaar is.