De blokkade bij het distributiecentrum van Jumbo in Bleiswijk is voorbij. Boze boeren die de toegangsweg sinds maandagmiddag blokkeerden met hun tractoren, zijn dinsdagochtend vertrokken.

De boeren hadden aangekondigd een estafetteprotest te houden. De eerste groep betogers werd vannacht ook daadwerkelijk afgelost door medestanders, maar die hielden het rond een uur of zeven voor gezien. De politie hoefde niet in actie te komen.

De boeren parkeerden gistermiddag tientallen tractoren op de toegangsweg aan de Laan van Mathenesse. Honderden medewerkers en leveranciers konden daardoor het terrein niet verlaten. De blokkade werd een paar keer korte tijd opgeheven, zodat mensen alsnog naar huis konden.

Burgemeester Pieter van de Stadt van Lansingerland liet de betogers hun gang gaan, maar kondigde gisteravond aan dat de politie zou optreden als het logistieke centrum vandaag nog geblokkeerd zou zijn. Gisteren werden volgens een medewerker van de supermarktketen ongeveer drieduizend klanten in Noord- en Zuid-Holland gedupeerd door de blokkade. De boodschappen die zij online besteld hadden, konden niet worden geleverd.

De boeren hadden eerder al actiegevoerd aan de andere kant van de A12, waar Hoogvliet, Albert Heijn en ALDI distributiecentra hebben.