De Lian supermarkt aan de Beukelsdijk in Rotterdam is opnieuw slachtoffer geworden van een overval. Maandagavond bedreigden twee mannen het personeel met een mes en gingen er met een buit vandoor: de zoveelste overval op de winkel. "Niet normaal", noemt de eigenaar van de winkel het.

Bij de overval kwamen om 19:07 uur twee jonge jongens met donkere kleding, witte sokken en capuchons de winkel binnen. Beiden hadden een mes en eisten geld. Met onbekende buit gingen de verdachten er te voet vandoor in de richting van de Frank van Borselenstraat.

Tien dagen geleden werd er bij een overval op de supermarkt geld en sigaretten buitgemaakt. Hier handelde een man, die een groot mes bij zich had, alleen. De politie gaat er vanuit dat het om een andere man gaat dan de overvallers die maandagavond de overval pleegden.

De eigenaar is niet gewond geraakt, maar bij de overvallen heeft hij zeer angstige momenten gekend. De overvallen hebben volgens de politie een grote impact op hem. De afgelopen jaren werd de supermarkt vier keer slachtoffer van overvallers. Toch zegt hij verder te willen met de supermarkt: "Ik moet door, het is mijn business. Ik weet niet wat ik anders moet."