Hoewel de mondkapjes en de anderhalve meter bijna verleden tijd zijn, is dat in het openbaar vervoer nog niet het geval. Toch betrapten agenten en controleurs van het Rotterdamse vervoersbedrijf RET vrijdagavond bij Capelsebrug de ene na de andere reiziger zónder mondkapje. Rond de klok van 23.30 uur stond de teller op liefst 158 overtredingen.

Tijdens een grootscheepse controle bij Capelsebrug in Rotterdam werden 304 bekeuringen uitgedeeld. Meer dan de helft daarvan was voor het niet dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer. Al deze mensen ontvingen een prent ter waarde van 95 euro.

Overlast en openbare dronkenschap

Het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs leverde 94 reizigers een bekeuring op en 37 mensen werden op de bon geslingerd omdat ze hun legitimatiebewijs niet wilden of konden laten zien. Daarnaast werden vijftien boetes uitgedeeld voor het veroorzaken van overlast en één voor openbare dronkenschap. Twee personen hadden nog een boete openstaan en konden deze ter plekke afrekenen: 159 euro en 164 euro.

De controle was voornamelijk gericht op het naleven van de coronamaatregelen in het openbaar vervoer. Er werd gecontroleerd in de metro’s en op het perron. De actie startte om 17.00 uur en duurde tot ongeveer 23.30 uur.