Rotterdamse bewonersorganisaties, vve's, maatschappelijke organisaties en instellingen zonder winstoogmerk zoals scholen, sportverenigingen, welzijn-, zorg- en culturele instellingen kunnen vanaf dinsdag een financiële bijdrage aanvragen voor zonnepanelenprojecten. De regeling levert hen per zonnepaneel zo'n 30 euro voordeel op.

De gemeente Rotterdam en het Klimaatfonds hopen zo 4500 nieuwe zonnepanelen te realiseren op daken in de stad. De samenwerking met het Klimaatfonds is een aanvulling op de huidige subsidieregelingen van de gemeente Rotterdam. De komende tien jaar streeft duurzaamheidswethouder Arno Bonte ernaar om minstens 40 procent van de Rotterdamse daken van zonnepanelen te voorzien.

Naast subsidie biedt de gemeente daarom overigens ook diensten aan. Zoals gratis dakscans voor particulieren en bedrijven om te weten te komen of een gebouw geschikt is voor die panelen en het ondersteunen van scholen bij het laten aanleggen van een zonnedak.

Bewonersorganisaties en maatschappelijke instellingen kunnen voor het aanvragen van financiering voor zonnepanelenprojecten terecht op duurzaam010.nl/subsidie/klimaatfonds-rotterdam/. De regeling loopt tot en met april 2022, zolang het budget van de regeling dit toelaat.