De politie heeft maandagmiddag kort na een overval op een 68-jarige vrouw in haar huis aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Zuid drie mannen zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden.

De mannen zijn 34, 39 en 41 jaar oud. Zij liepen de vrouw omver in haar woning en bedreigden haar met een mes. De melding kwam bij de politie om 14.00 uur binnen.

De vrouw bleef ongedeerd, maar is erg geschrokken, zo meldt een woordvoerder van de politie. "De daders hebben een telefoon, pinpas en wat andere spulletjes meegenomen. Die zijn nu weer terug bij de eigenaar."

Op basis van een signalement kon de politie al snel twee mannen oppakken. Een melding van een alerte getuige leidde naar de derde man, aldus de woordvoerder. "Die zag iemand pinnen in de wijk, maar dat duurde volgens hem te lang. Dat vond hij verdacht, dus belde hij ons. Het bleek iemand te zijn die wij zochten." De woordvoerder noemt het een 'mooie' en 'voorbeeldige situatie'. "Complimenten dat mensen ons bellen met tips. Je ziet waar het toe leidt."