De politie heeft donderdag 45 bekeuringen uitgeschreven en drie aanhoudingen verricht tijdens een uitgebreide verkeerscontrole in Rotterdam-Nesselande. Agenten controleerden bijna honderd scooters en enkele auto's 'die onnodig geluid veroorzaakten' en troffen onder andere een groot mes aan bij een veertienjarige jongen.

Vijftien bestuurders ontvingen een boete voor het overtreden van de maximaal toegestane snelheid. Verder werden er bekeuringen uitgeschreven voor onder andere rijden zonder rijbewijs en rijden met een WOK-melding, wat betekent dat het voertuig niet apk-goedgekeurd is.

De drie aanhoudingen werden verricht vanwege rijden onder invloed, het niet tonen van het identiteitsbewijs en rijden met een ingevorderd rijbewijs. Bovendien namen agenten een elektrische step, een scooter en het mes in beslag.

De verkeersactie vond plaats naar aanleiding van de vele meldingen van overlast door omwonenden. De actie leverde volgens de deelnemende agenten veel enthousiaste reacties van bewoners op. 'Een heel positieve bewoner kwam aan het eind van de controle dozen met ijsjes brengen', zo schrijft de politie op Facebook.