De politie heeft woensdag een 36-jarige man uit Rotterdam aangehouden, omdat hij ervan wordt verdacht begin dit jaar een handgranaat naar een woning op de Kronenburg te hebben gegooid. De aanslag op de woning in Rotterdam-Zuid zorgde voor grote schade. Hoewel er vier jonge kinderen in de woning lagen te slapen, raakte wonderwel niemand gewond.

Terwijl de vier jonge kinderen op 11 januari lagen te slapen op de bovenverdieping en hun ouders beneden zaten, stopte er een blauwe BMW voor de deur. In de auto zaten vier mannen, van wie er drie uitstapten. Eén van hen gooide een handgranaat tegen de ruit van de slaapkamer aan, maar die ketste af tegen de gevel en kwam voor de woning tot ontploffing.

Ondanks de grote schade aan het huis, de omliggende panden en auto's die in de buurt geparkeerd staan, wilde de dader nog een granaat gooien. Dat lukte niet waarna hij met zijn handlangers weer instapte en wegreed. Zo'n twintig minuten na de ontploffing brandde aan de Vrijenburglaan in Barendrecht een BMW uit. Dat zou volgens de politie de vluchtauto kunnen zijn.

De aangehouden Rotterdammer zit vast en wordt door de politie verhoord. Hij wordt ervan verdacht de granaat te hebben gegooid. Over het mogelijke motief is door de politie nog niks naar buiten gebracht.