Een 82-jarige vrouw is donderdagavond het slachtoffer geworden van een woningoverval aan de Jalonstraat in de Rotterdamse wijk Feijenoord. De drie daders zijn gevlucht.

Twee vrouwen en een man drongen tussen 19.30 en 20.00 uur de woning binnen. Een van de vrouwen belde bij de woning aan met een map onder haar arm en een tasje eten. Het slachtoffer opende de deur. Direct daarna verscheen een man. Beiden dwongen de vrouw haar keuken in te lopen.

De bewoonster begon te gillen en probeerde de voordeur te bereiken. Nadat een tweede vrouw uit haar slaapkamer tevoorschijn kwam, werd het slachtoffer opzij geduwd en hardhandig beetgepakt. Uiteindelijk verliet het drietal de woning.

Er is waarschijnlijk niets meegenomen, maar het slachtoffer heeft wel lichte verwondingen opgelopen. De politie heeft de overval in onderzoek en laat weten op zoek te zijn naar "deze drie lafaards".

Het zou gaan om drie witte personen van rond de 25 jaar. Een van de vrouwen is mogelijk van Slavische afkomst. De man had een groot postuur.