Drie olijfbomen op het terras van restaurant Daily at Donner zijn in de nacht van donderdag op vrijdag gestolen. De eigenaren hadden de boompjes een middag eerder aangeschaft voor de heropening van de terrassen op 28 april.

"Dit moet ons van het hart", schrijven de eigenaren vrijdag op Facebook. "Gisteren hebben onze onderhuurder Pim & Silvia van Daily at Donner vijf olijfbomen gekocht om het terras op te knappen zodat ze de 28ste voor optimale gezelligheid kunnen zorgen."

"Tot hun verbijstering en verdriet zijn drie van de vijf bomen afgelopen nacht gestolen. Ik hoop dat de dief kan genieten van deze bomen met de wetenschap dat dit een rib uit het lijf kostte van deze horecaondernemers die het afgelopen jaar iedere creatieve noot hebben moeten kraken om overeind te blijven."

Uit de reacties op het bericht blijkt dat niet alleen de boekhandel verontwaardigd is over het incident. "Wat een misselijke rotstreek, geen woorden voor", schrijft iemand. "Wat erg! Je kan ook niks meer laten staan", laat iemand anders weten.