Politie en justitie vertonen vanaf maandag op Rotterdamse reclamemasten en -schermen foto's van verdachten van de rellen van vorige maand.

Het gaat om relschoppers die de politie van openlijke geweldpleging verdenkt. Hun foto's zijn vanaf maandag te zien op reclamemasten langs de snelweg, op schermen bij grote stations (zoals Rotterdam Centraal en Zuidplein) en op drukbezochte plekken, zoals de Lijnbaan. Ook supermarkten in de gehele Rotterdamse regio gaan de foto's vertonen.

Op 25 januari zorgden zo'n honderd relschoppers voor een ongekende chaos op de Beijerlandselaan, op de Groene Hilledijk en in omliggende straten. Ze vernielden zeventien winkels. Zeven zaken werden ook geplunderd. Daarnaast raakten tien agenten gewond. De totale schade wordt op zo'n 300.000 euro geschat.

De politie begon anderhalve week na de rellen met het verspreiden van beelden van relschoppers. De hoop is dat verdachten zichzelf komen melden of dat anderen ze herkennen. Op dit moment heeft de politie dertig foto's online staan. Het beeldonderzoek leverde vooralsnog zeven arrestaties op.

Eind januari hield de politie een kleine tweehonderd personen aan vanwege vermeende betrokkenheid bij de rellen en het negeren van de avondklok.