De Rotterdamse politie meldt dat relschoppers nog tot donderdag de tijd hebben om zichzelf aan te geven. In het geval dit niet gebeurd, zal de politie de eerste beelden van de verdachten op sociale media en nationale televisie delen.

De politie laat weten dat de eerste beelden van de verdachten op sociale media en bij Bureau Rijnmond gedeeld zullen worden. Als dit niet tot aanhoudingen leidt, wil de politie de beelden ook op schermen in de Rotterdamse regio en op nationale televisie tonen.

Ongeveer honderd relschoppers zorgden maandag 25 januari voor chaos op de Beijerlandselaan, Groene Hilledijk en in de omliggende straten. Zeventien winkels werden vernield. Hiervan werden zeven winkels ook geplunderd. Woensdag was de rust weer teruggekeerd.

De politie heeft in totaal een kleine tweehonderd personen aangehouden. Hier zaten tenminste vier personen bij die worden verdacht van opruiing.

Vrijdag is de eerste verdachte berecht. De 25-jarige man uit Zwijndrecht kreeg vier weken celstraf opgelegd voor diefstal. De tweede verdachte zal woensdag worden berecht. De negentienjarige man uit Rotterdam zou een steen naar de Mobiele Eenheid (ME) hebben gegooid.