De GGD's van Rotterdam-Rijnmond en West-Brabant slaan woensdag alarm omdat ouderen in de regio telefoontjes krijgen van mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD.

"Dit klopt niet", waarschuwt de gezondheidsdienst. De GGD neemt nooit contact op over vaccinaties en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren. "De GGD neemt alleen telefonisch contact op bij bron- en contactonderzoek."

Ouderen krijgen een uitnodiging per post van het RIVM en huisartsen nemen contact op met de negentigplussers in hun praktijk. Ouderen die mobiel zijn, kunnen het landelijk nummer bellen voor een afspraak.

De ouderen uit een van de tweede regio's worden gevaccineerd bij de priklocatie Rotterdam The Hague Airport (regio Rotterdam) of een van de vaccinatielocaties van de GGD West-Brabant. Ouderen die niet mobiel zijn, worden volgens de GGD door de huisarts gevaccineerd zodra dit kan.

De gezondheidsdienst adviseert mensen om bij een telefoontje van iemand die zich voordoet als GGD-medewerker direct op te hangen.