De Rotterdamse politie heeft drie mannen uit de regio aangehouden op verdenking van oplichting. De verdachten zouden in één maand tijd zeker 45.000 euro hebben verdiend aan fraude via WhatsApp.

Het gaat om een 23-jarige man uit Berkenwoude, een 20-jarige man uit Capelle en een 18-jarige man uit Rotterdam. De verdachten deden zich via WhatsApp voor als kinderen en stuurden berichten naar ouders met het verzoek om geld over te maken.

Ze vroegen vooral oudere slachtoffers om geld, melden de rechercheurs. Alleen al in oktober wisten ze daarmee zeker 45.000 euro afhandig te maken. De recherche vermoedt echter dat het om een nog veel hoger bedrag gaat.

De verdachten vonden de telefoonnummers van hun slachtoffers door naar de contactgegevens van eenmanszaken te zoeken. Ook kochten de oplichters marketingbellijsten van bedrijven op. Om hun berichtjes geloofwaardiger te maken, zochten ze via Facebook aanvullende persoonlijke details over hun slachtoffers op.

De politie kwam het drietal op het spoor na de vondst van een mobiele telefoon en vuurwapen in een hotelkamer. Al snel werd duidelijk dat de telefoon voor frauduleuze praktijken gebruikt werd.

Na onderzoek konden de verdachten worden aangehouden. Ze zitten momenteel vast voor verhoor.