De eerste prikstraat voor de regio Rotterdam komt bij Rotterdam The Hague Airport. Het is een van de drie GGD-locaties in Nederland, naast die in de GGD-regio's Hart voor Brabant en Utrecht, die als eerste beginnen met het inenten.

Vanaf 11 januari kunnen mensen er gevaccineerd worden tegen het coronavirus. Medewerkers in verpleeghuizen, de gehandicaptenzorg, de wijkverpleging en de thuiszorg zijn de eersten die worden opgeroepen. Het gaat om duizenden zorgmedewerkers. Zij krijgen via hun werkgever een uitnodiging.

Bij het vliegveld bevindt zich een XL-testlocatie. GGD Rotterdam-Rijnmond heeft ervoor gekozen om daar nu ook te gaan prikken vanwege de "ruim opgezette paviljoenen". "Eén paviljoen wordt volledig gebruikt om te vaccineren. Het andere paviljoen blijft beschikbaar voor testen", zo meldt de GGD.

Ook is het vliegveld goed te bereiken. "Rotterdam The Hague Airport is centraal gelegen en heeft voldoende parkeergelegenheid", aldus de GGD. Plannen om ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer te verbeteren, worden nog uitgewerkt. Een van de oplossingen kan bijvoorbeeld zijn om pendelbussen in te zetten.

Twee prikken met drie weken ertussen

Het vaccin bestaat uit twee prikken. Er zitten drie weken tussen de eerste en de tweede prik. De priklocaties zullen zeven dagen per week open zijn. Om genoeg mensen te hebben die zullen vaccineren, zal de GGD nieuwe mensen aantrekken. Ook prikken mensen van binnen de organisatie. Medische achtergrond is noodzakelijk. De GGD verzorgt een korte opleiding.

De werkgevers in de zorg hebben de opdracht om op maandag 4 januari de eerste uitnodigingen te versturen. In die uitnodiging staat een code waarmee het personeel van verpleeghuizen, in de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en thuiszorg telefonisch een afspraak kan maken. Later kan dit ook digitaal.