In een woning op de tweede etage van studentencomplex Nautilus aan het Roer in Capelle aan den IJssel brak dinsdagochtend rond 7.30 uur brand uit. Daar kwam veel rook bij vrij, maar er raakte niemand gewond. De politie sluit brandstichting niet uit.

"De brand vond plaats in een voormalig kantoorpand, dat nu is ingericht voor studentenwoningen", zo laat een woordvoerder van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond weten.

Volgens de woordvoerder is de brand inmiddels geblust en doen de hulpdiensten onderzoek. "Alle bewoners hebben het pand moeten verlaten. Voor hen wordt opvang geregeld. Om hoeveel mensen het gaat, is niet bekend. Het zijn 51 woningen."

Meerdere getuigen meldden al dat zij een sterke benzinelucht zouden hebben geroken. De politie deelde zelfs het signalement van een mogelijke verdachte: een man met een zwarte rugzak.

"Brandstichting wordt niet uitgesloten. In de directe omgeving worden camerabeelden opgevraagd. De Forensische Opsporing doet sporenonderzoek", aldus een woordvoerder van de politie.