De Rotterdamse studentenverenigingen RSG en SSR hebben het beste idee om het aantal coronabesmettingen onder studenten terug te dringen. Zij kregen maandagavond een prijs uitgereikt door de wethouder van Onderwijs Said Kasmi.

De gemeente stelde 10.000 euro beschikbaar voor de studentenvereniging met het beste idee om het coronavirus onder studenten aan te pakken. RSG en SSR bedachten onder meer speciale studentenhuispakketten.

Beide verenigingen krijgen 5.000 euro, omdat hun ideeën met elkaar overeenkomen. De studenten gaan de plannen samen met de gemeente Rotterdam uitwerken en uitvoeren.

RSG wil in Rotterdamse parken vaste zitplekken op 1,5 meter, betere verlichting, meer wc's en prullenbakken. Ook bedachten zij een speciaal studentencoronapakket met daarin een fleece deken om in het park te gebruiken, posters om 1,5 meter te bewaren in studentenhuizen en mondkapjes met de tekst 'Studenten tegen corona'.

SSR wil speciale pakketten voor studentenhuizen, met daarin verschillende materialen waarmee de coronaregels duidelijk worden gemaakt, zoals stickers met studentikoze teksten als 'Minimaal 13 bier afstand' of 'Net geplast, was je handen gast'.

Ook was het hun idee dat studenten steeds 50 cent in een gezamenlijke pot doen als zij de coronaregels overtreden. De opbrengst hiervan moet naar het Rode Kruis gaan. Op de sociëteit zou de SSR een escaperoom willen realiseren die studenten bewust maakt van de maatregelen.