De douane heeft op donderdag en vrijdag drie drugsvondsten gedaan in de Rotterdamse haven. Tijdens verschillende controles is in totaal 2.001 kilo cocaïne aangetroffen.

De douane trof donderdag tijdens de eerste controle 1.050 kilo cocaïne aan in een container geladen met auto-onderdelen. Het zeeschip kwam uit Tanger. De container was afkomstig uit Brazilië. De auto-onderdelen waren bestemd voor een bedrijf in Frankrijk. De douane vermoedt dat het bedrijf niets met de smokkel te maken heeft.

In een container met papier werd vrijdag de tweede vondst gedaan. Daar werd 420 kilo cocaïne aangetroffen. De container was afkomstig uit Chili en vrijdag binnengekomen in de haven van Rotterdam. Het papier was bestemd voor een bedrijf in Zuid-Afrika. De douane vermoedt dat ook dit bedrijf niets te maken heeft met de drugs.

Daarnaast trof de douane vrijdag nog eens 531 kilo cocaïne aan in een container geladen met rozijnen. De inhoud van de container was bedoeld voor een bedrijf in Zweden dat volgens de douane waarschijnlijk ook niks te maken heeft met de smokkel.

De zaak wordt verder onderzocht door het HARC-team, een samenwerkingsverband van de douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam. De drugs zijn inmiddels vernietigd.