Wim Littooij, directeur van het islamitische Avicenna College in Rotterdam, moet per direct zijn functie neerleggen. Dat heeft de raad van toezicht woensdag besloten, zo meldt NRC.

De 72-jarige Littooij heeft zich volgens een onderzoek van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) "grensoverschrijdend" en "onzuiver" gedragen.

De directeur zou druk hebben uitgeoefend op de medezeggenschapsraad omdat die te kritisch was en personeel als pressiemiddel hebben ingezet bij onderhandelingen over zijn contractverlenging.

Het Avicenna College ontstond in 2014 en gold als doorstart voor de Ibn Ghaldoun-school, nadat die failliet ging door grootschalige examenfraude. Het ging lange tijd goed met het Avicenna College, maar de laatste jaren ligt ook deze school onder vuur door een interne machtsstrijd.

Volgens de medezeggenschapsraad en de raad van toezicht had Littooij te veel macht in de school, maar daar waren de docenten het niet mee eens. Zij zouden volgens het AD gaan staken als de directeur op straat werd gezet.