Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft dinsdagmiddag een gesprek gevoerd met de voorzitters van studentenverenigingen in Rotterdam. Dit gesprek werd gehouden naar aanleiding van de toename van het aantal coronabesmettingen onder Rotterdamse studenten, meldt een gemeentewoordvoerder aan NU.nl.

De voorzitters van de studentenverenigingen delen de zorgen van de burgemeester over de stijging van het aantal besmettingen, zo bleek uit het gesprek.

Zij hebben aangegeven dat ze de urgentie zien van het naleven van de maatregelen. De studenten hebben opnieuw toegezegd om er alles aan te doen om de risico's op besmetting met het virus te beperken.

Daarnaast hebben de voorzitters van de verenigingen ingestemd om samen met de gemeente Rotterdam een communicatiecampagne op te zetten, die zich richt op studenten. Ook is er gesproken over de voorbereidingen op de Eurekaweek, de introductieweek voor studenten.

Een woordvoerder van de GGD in Rotterdam meldde maandag aan NU.nl dat studenten niet dé oorzaak zijn voor de stijging van het aantal besmettingen. Op dit moment doet de GGD bron- en contactonderzoek binnen verschillende clustergroepen.