De gemeente Rotterdam vernoemt vijf nieuwe straten in de wijk Charlois naar mensen die streden tegen slavernij en koloniale overheersing.

De nieuwe straatnamen luiden Tulastraat, Thicopad, Janey Tetarypad, Virginia Gaaipad en Bonipad. Alle vijf personen naar wie de straten worden vernoemd, streden tegen slavernij en koloniale overheersing in de voormalige Nederlandse koloniën Suriname, Curaçao en Aruba.

Simão Miguel stuurde de suggestie om de straatnamen te vernoemen naar strijders tegen slavernij in november 2019 naar de straatnamen- en gedenktekencommissie.

De Rotterdammer is blij dat er is geluisterd naar de suggestie. "Het is goed dat het koloniale verleden zichtbaar is in Rotterdam. Niet alleen de kant van de overwinnaars, maar ook de kant van de mensen die streden tegen die overheersers. Dat zijn echte helden die verzet leverden. Een inspiratiebron voor iedereen in de stad."

Alle nieuwe straten zijn onderdeel van het nieuwbouwproject In het Zuiderpark in Rotterdam-Charlois. In 2021 zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in woningen aan de Tulastraat.