De Rotterdamse gemeenteraad heeft het bestemmingsplan voor de nieuwe stadswijk aan de rand van het Kralingse Bos vastgesteld. Daarmee wordt de realisatie van het project concreet.

Eind vorig jaar sloot de gemeente een samenwerkingsovereenkomst met de ontwikkelaar van de nieuwe woonwijk. De wijk wordt gebouwd op en rondom de uitvoeringslocatie van Stadsbeheer. De gemeente is nog druk bezig met de verplaatsing van de locatie van Stadsbeheer.

De bedoeling is dat er maximaal 800 woningen worden gebouwd. De wijk moet aan de westkant van het Kralingse Bos gebouwd worden. Volgens wethouder Bas Kurvers is de uitbreiding met 800 woningen "een van de grootste uitbreidingen binnen de ring van Rotterdam".

Bedrijven die rondom de locatie gevestigd zijn, blijven behouden. De woningen in de gemengde stadswijk zijn veelal bedoeld voor gezinnen met hogere inkomens. Daarnaast zal 10 procent van de woningen bestaan uit sociale huurwoningen en 10 procent uit middeldure huurwoningen.

De Bosdreef, de toegangsweg naar het Kralingse Bos, zal worden verplaatst naar het noordwesten, zodat bewoners van Nieuw Kralingen direct toegang tot het bos hebben.

Dit jaar nog wordt de fundering van de wijk gelegd, en aan het einde van 2020 moeten de eerste woningen in de verkoop gaan. De gemeente hoopt medio 2021 met de bouw van de eerste woningen te kunnen beginnen.