Een 25-jarige Rotterdammer is dinsdagavond aangehouden wegens mishandeling van een 62-jarige buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) op vrijdagavond 22 mei, zo meldt de politie donderdag. Het slachtoffer hield zeven gebroken ribben, een klaplong en een longembolie aan de mishandeling over.

De 62-jarige handhaver surveilleerde rond 18.45 uur met een collega op de Franselaan in Rotterdam. Zij spraken een automobilist aan die met zijn auto op het fietspad geparkeerd stond. Ze wilden hem bekeuren, maar de man riep een aantal beledigende woorden en ging ervandoor.

Een half uur later zagen de handhavers de man op de Hekbootstraat. Toen een van de handhavers de verdachte bij zijn arm pakte, wierp hij hem over zijn schouder op de grond en ging er weer vandoor.

Hier hield het slachtoffer de eerder genoemde verwondingen aan over. Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis. De verdachte verschijnt vrijdag voor de rechter-commissaris.

Ondanks dat de politie de verdachte heeft aangehouden, worden getuigen van de mishandeling alsnog verzocht contact op te nemen.