De politie heeft zeven aanhoudingen verricht voor een beroving op twee jongens die maandagmiddag plaatsvond op de Enk in Rotterdam-Zuid. Maandagavond vond er nog een beroving plaats, maar de politie gaat er niet van uit dat de overvallen met elkaar te maken hebben.

Drie vrienden liepen maandagmiddag over straat toen er drie andere jongens achter hem kwamen staan. Een van de jongens trok een mes en pakte een dure tas af van een van de vrienden. Een van de andere slachtoffers rende weg richting de Meiland.

Daar werd hij door een groep van zeven jongens achtervolgd. Onder hen was een van de jongens die eerder bij de beroving van de tas aanwezig was. Hij duwde het slachtoffer op de grond en beroofde hem van zijn telefoon.

De politie wist diezelfde middag nog zeven aanhoudingen in de omgeving te verrichten. De verdachten zijn allemaal tussen de veertien en zeventien jaar oud. Vier van hen zitten nog vast. De politie is nog op zoek naar getuigen.

Tweede beroving

Die avond kreeg de politie nog een melding van een beroving op de Enk. Een zeventienjarig meisje was op weg naar huis toen ze werd aangesproken door een jongen met een bivakmuts op en een groot mes in zijn handen.

De jongen eiste de schoenen van het meisje. Het slachtoffer probeerde zich te verweren, waardoor ze een snijwond in haar hand opliep. De dader ging er met de schoenen vandoor in de richting van de Smeetlandsedijk.

De politie gaat er niet van uit dat deze beroving verband houdt met de andere.