De politie heeft onlangs een tweede verdachte aangehouden voor de fatale schietpartij in januari 2015 in de Bovenstraat in de Rotterdamse wijk Oud-IJsselmonde, maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam donderdag bekend. Het gaat om een dertigjarige man uit Albanië.

De verdachte is aangehouden in Frankrijk en naar Nederland overgebracht. Het OM denkt dat hij de chauffeur is die in 2015 de verdachten van en naar de plek van het schietincident heeft gereden.

De politie kreeg op 15 januari 2015 een melding van een schietpartij in de Bovenstraat. In een woning troffen agenten twee dode mannen aan. Ook werden verdovende middelen gevonden.

Een destijds 28-jarige man uit Albanië werd kort na het incident aangehouden. Het OM eiste in 2016 een gevangenisstraf van twintig jaar tegen hem wegens dubbele moord. De man werd door de Rotterdamse rechtbank vrijgesproken voor moord, maar kreeg wel vier jaar gevangenisstraf voor drugs- en wapenbezit.

Het OM ging in beroep tegen het vonnis. Dat beroep zou vorige week dienen bij het gerechtshof, maar is uitgesteld door de aanhouding van de tweede verdachte.