De politie heeft dinsdagavond vier Rotterdammers van 17, 26, 28 en 48 jaar aangehouden tijdens een lopend onderzoek naar handel in verdovende middelen. De 48-jarige verdachte was in het bezit van 16 kilo heroïne, die hij had verstopt in meerdere brandblussers.

Bij doorzoekingen in woningen aan de Hoekersingel en de Pupillenstraat en in een bedrijfspand aan het Weena werden een vuurwapen, munitie, een Audi RS6, 4.600 euro aan contanten, een Rolex en een zonnebril van het merk Cartier in beslag genomen.

De politie vermoedde dat in het pand aan de Hoekersingel drugs werden opgeslagen en versneden en besloot daarom een inval te doen. De politie vond spullen die gebruikt worden om verdovende middelen te versnijden en te verpakken, waaronder een zeef en een vacumeermachine. Ook werd een lege brandblusser aangetroffen met sporen van vermoedelijk heroïne.

Agenten zagen de oudste verdachte in de omgeving van de Hoekersingel lopen met een sporttas. Hierin bleken brandblussers te zitten die wel nog gevuld waren met heroïne.