De politie heeft dinsdag een 31-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident en een carjacking op 10 september bij winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam. Een man en een vrouw in een Range Rover werden rond 9.30 uur beschoten vanuit een gestolen BMW.

De schutter gebruikte daarbij een automatisch vuurwapen. De twee inzittenden van het beschoten voertuig vluchtten het winkelcentrum Alexandrium in, terwijl de auto nog onder vuur werd genomen. Hoewel het op dat moment al vrij druk was op straat, raakte niemand gewond.

De daders vluchtten in de BMW. Op de nabijgelegen Hoofdweg dwongen zij een automobiliste bij een verkeerslicht om haar zwarte Audi A6 af te staan. Daarmee vervolgden de daders hun vlucht. Diezelfde Audi werd een paar uur later teruggevonden aan de Wollefoppenweg in het Rotterdamse stadsdeel Noord.

De inzittenden van de onder vuur genomen Range Rover, een man en een vrouw, werden diezelfde dag aangehouden, maar zijn inmiddels weer vrijgelaten.

Het motief voor het schietincident moet nog blijken, maar de politie vermoedt dat er sprake was van een liquidatiepoging. Het is niet bekend of de dinsdag aangehouden vrouw de schutter was.