De politie heeft vorige week een achttienjarige man aangehouden voor het plegen van zeven straatroven tussen 13 en 29 oktober in Rotterdam-Zuid.

De politie had al snel het vermoeden dat de straatroven door één dader waren gepleegd, omdat de zaken erg op elkaar leken. Alle slachtoffers waren oudere vrouwen die op straat gewelddadig werden overvallen tijdens bijvoorbeeld het boodschappen doen.

Bij alle slachtoffers had de dader het op hun sieraden voorzien. Sommige slachtoffers vielen tijdens de beroving en liepen verwondingen op. Eén slachtoffer werd door de dader geslagen en geschopt.

Intensief politieonderzoek leidde naar de achttienjarige verdachte. De sieraden zijn vooralsnog niet teruggevonden, ondanks huiszoekingen.

De verdachte verklaarde tijdens een verhoor dat hij een achtste overval zou hebben gepleegd aan de Hekelingenstraat in Rotterdam. De politie heeft hiervan echter geen aangifte binnengekregen en komt daarom graag in contact met het mogelijke slachtoffer.

Het zou gaan om een oudere vrouw met een hoofddoek. De verdachte zou een gouden ketting met een munt van haar nek hebben getrokken.