Duizenden leraren hebben woensdagochtend in het centrum van Rotterdam actiegevoerd voor beter onderwijs. Zij liepen vanaf het Wilhelminaplein via de Erasmusbrug naar het stadion van voetbalclub Excelsior. Volgens een politiewoordvoerder verliep de demonstratie zonder noemenswaardige problemen.

Het verkeer over de Erasmusbrug van zuid naar noord was rond 9.10 uur volledig gestremd vanwege de demonstratie. Automobilisten moesten rekening houden met vertraging en omleidingen.

Volgens AOb-bestuurder Jan Menger stond de hele Erasmusbrug vol. "Auto's moeten wachten en het verkeer is ontregeld." De leraren droegen spandoeken en borden met leuzen als: 'Geen tijd om te staken' en 'Minister, kom nu eens over de brug'.

Woensdag leggen leraren, schoolleiders en ander onderwijspersoneel in heel Nederland het werk neer om te staken voor beter onderwijs en een oplossing voor het lerarentekort. Meer dan 4.300 scholen blijven woensdag dicht.

Vier op de tien scholen kampen met lerarentekort

Vier op de tien scholen kampen met een structureel lerarentekort. De onderwijsbonden vinden de grotendeels eenmalige financiële toezegging van het kabinet van vorige week, ter waarde van 460 miljoen euro, niet voldoende om het lerarentekort aan te pakken.

Door de staking reden tram 21 en 24 in beide richtingen een gewijzigde route en vervielen enkele haltes, meldde RET via Twitter.