Bij meerdere vechtpartijen tussen groepen jongeren uit Charlois en IJsselmonde hebben donderdagavond twee jongens steekwonden opgelopen, meldt de politie Rotterdam. Agenten hebben zes jongeren tussen de veertien en zeventien jaar aangehouden

De politie trof op de Diepenhorst een jongen met een steekwond aan. Een andere jongen meldde zich met een steekwond bij een ziekenhuis.

Volgens de politie zochten de jongeren elkaar op. De vechtpartijen vonden plaats op de Slinge, Asterlo en Schere. Er werd ook gevochten in een tram en een bus. De politie heeft een mes, hamer en bivakmuts in beslag genomen.

De ruzie tussen de jongeren uit Charlois en IJsselmonde is al langer gaande. De afgelopen weken voerden agenten daarom al meerdere preventieve fouilleeracties uit in de wijken. Tijdens die acties werden onder meer messen gevonden.

De politie laat weten samen met het Openbaar Ministerie (OM) en de gemeente in gesprek te gaan met de ouders en scholen van de jongens om de kwestie op te lossen. De politie roept getuigen op zich te melden.