De politie in Rotterdam heeft de afgelopen twee woensdagen 169 automobilisten bekeurd voor appen of niet-handsfree bellen achter het stuur.

Agenten gingen met een tourbus de A15 op om te controleren of bestuurders tijdens het rijden werden afgeleid door hun telefoon. De agenten werden geassisteerd door negen burgerauto's, twee burgermotoren en twee dienstvoertuigen die rond de bus reden.

Tijdens de eerste controledag op woensdag 18 september betrapten de agenten 81 automobilisten met hun telefoon in hun hand achter het stuur. Daarnaast werden 27 mensen beboet voor het rijden zonder gordel of het negeren van een rood kruis.

De actie op dit traject werd woensdag herhaald. Deze keer bekeurden agenten 88 mensen voor niet-handsfree bellen of appen achter het stuur; één automobilist was zelfs bezig met een mobiel potje schaken. Daarnaast overtraden 33 mensen op een andere manier de verkeersregels.

Op de A15 tussen het Vaanplein tot en met de Europoort gebeuren vaak ongelukken. Daarom controleert de politie automobilisten de komende maanden extra op dit traject.