Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, vindt het neerslaan van een agent door iemand uit een trouwstoet vrijdag "schandalig" en "onacceptabel", zegt hij in gesprek met RTV Rijnmond.

Een agent controleerde de betreffende trouwstoet na gevaarlijk rijgedrag en geluidsoverlast. Hij werd van achteren zo hard geslagen door een van de mannen uit de trouwstoet, dat hij het bewustzijn verloor. De politie is nog op zoek naar de man die de agent bewusteloos sloeg. Drie anderen zijn wel aangehouden.

Trouwstoeten in Rotterdam met vooral Turkse en Marokkaanse Nederlanders verstoren volgens de burgemeester vaker de orde en het verkeer. "Waar het misgaat is dat trouwstoeten denken zich niet te hoeven houden aan de verkeersregels." Hij noemt als voorbeeld het uit autoramen hangen, met vlaggen zwaaien, langzaam rijden en toeteren.

De burgemeester wil met de gemeenschappen in gesprek om die duidelijk te maken dat een fantastische bruiloft hen is gegund, maar dat ze politieagenten dienen te gehoorzamen. "Als je vervolgens wanneer je terecht wordt gewezen een politieagent neersabelt, dat is onacceptabel".

Dinsdag is er een gesprek tussen de burgemeester, politie en justitie waarin het incident ter sprake komt.