In het Zuiderpark in Rotterdam mogen geen evenementen meer worden georganiseerd. Dit maakte de Raad van State woensdag bekend.

Twee omwonenden van het Zuiderpark hadden een bezwaar ingediend tegen het nieuwe bestemmingsplan van de gemeente. Door de nieuwe plannen zou het mogelijk worden om in het park evenementen, waaronder popfestivals, te organiseren.

De inwoners die bezwaar indienden, vreesden voor aantasting van hun woon- en leefklimaat als gevolg van de evenementen. Een van hen liet weten dat hij ook geluidsoverlast ondervindt van andere evenementen die in het park gehouden mogen worden.

De Raad van State vindt de bezwaren van de omwonenden gegrond. Hiermee komen de nieuwe plannen van de gemeente om evenementen in het park te organiseren te vervallen.

In het Zuiderpark stonden verschillende festivals al op de planning, zoals Baroeg Open Air op 14 september en Crazy Sexy Cool Halloween op 26 oktober. Het is onduidelijk wat er nu precies met deze festivals gaat gebeuren. De organisatoren worden op de hoogte gebracht.

Volgens een woordvoerder van Rotterdam Festivals zijn ze momenteel met de gemeente in gesprek over de consequenties voor de geplande festivals.