Een van de twee verdachten van het mishandelen van een Rotterdamse wijkagent is afgelopen vrijdag vrijgesproken. Volgens de rechtbank heeft de man vermoedelijk niet het letsel van de agent veroorzaakt.

De uitspraak is woensdag gepubliceerd op rechtspraak.nl, omdat de vrijspraak veel aandacht kreeg in de media.

De wijkagent werd enkele weken geleden mishandeld door twee mannen. Door het incident liep de agent een gekneusde nier en rugletsel op. De rechtbank achtte het waarschijnlijk dat de medeverdachte de agent in de rug heeft geschopt en geslagen, waardoor hij letsel overhield aan zijn rug en nier.

Van de verdachte die afgelopen vrijdag werd vrijgesproken kon niet met voldoende zekerheid worden vastgesteld dat hij dit letsel veroorzaakte met zijn handelen. Deze verdachte zou het slachtoffer in de buik hebben getrapt. "Er blijft echter grote twijfel of die schop heeft geleid tot de nare gevolgen, pijn in zijn rug en letsel aan een nier", oordeelde de rechtbank. De verdachte is daarom vrijgesproken.

Het Openbaar Ministerie (OM) liet afgelopen zaterdag weten in hoger beroep te gaan tegen de vrijspraak. In de zaak van de medeverdachte moet het OM nog beslissen of ze overgaan tot vervolging.