De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Inspectie Justitie en Veiligheid gaan onderzoek doen naar het incident dat op 15 maart plaatsvond in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Een 8-jarig meisje werd toen met messteken om het leven gebracht. Haar vader wordt ervan verdacht haar te hebben gedood.

De inspecties zien mogelijkheden voor betrokken partijen om te leren van het incident, schrijft wethouder Bokhove donderdag aan de gemeenteraad.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de inspecties gevraagd om te wachten met de onderzoeken tot het strafrechtelijk onderzoek is afgerond. Naar verwachting is dat in september.

De vader van het meisje zit vast omdat hij ervan wordt verdacht zijn dochter te hebben gedood. Het 8-jarige meisje werd op 15 maart met messteken om het leven gebracht. De vader meldde zich die dag zelf bij het ziekenhuis en vertelde waar in het ziekenhuis zijn dochter was.

Agenten vonden het zwaargewonde meisje. Reanimatie en een spoedoperatie mochten niet meer baten. Het meisje was geen patiënt van het Maasstad Ziekenhuis.