De wethouders van de gemeente Rotterdam rijden voortaan in hybride auto's. Het college besloot vorig jaar dat de dieselauto's verruild zouden worden voor een milieuvriendelijkere variant.

De wethouders hebben de zes nieuwe dienstauto's donderdag in gebruik genomen. Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) opende in de stadhuispoort een elektrische laadpaal, waar de auto's zullen worden opgeladen.

De auto's moeten bijdragen aan het idee van een schoner Rotterdam. Het college gaat onder andere ook zorgen voor honderden nieuwe oplaadpalen en betere fietsvoorzieningen. "We maken het voor Rotterdammers en bedrijven aantrekkelijk om te kiezen voor schoon vervoer. Als wethouders geven we het goede voorbeeld door veel op de fiets en met het openbaar vervoer te reizen. En nu ook met schone dienstauto’s."

Het college wil de komende jaren voor alle auto's van de gemeente een schoner alternatief aanschaffen. Ook wil de gemeente dat medewerkers minder gebruik gaan maken van auto's en meer van openbaar vervoer, elektrische fietsen en e-scooters.