Op de Pieter van Aschstraat in Rotterdam-Overschie is donderdagochtend een lekkage ontstaan enkele straten van de lekkage van woensdag, meldt Rijnmond Veilig via Twitter.

Volgens waterbedrijf Evides is de lekkage gestopt en is het water van de straat af. Wel ligt er veel zand dat door het stromende water is meegenomen.

De brandweer heeft uit voorzorg drie woningen ontruimd. Er worden loopplanken gelegd zodat de bewoners weer naar huis kunnen, mits het veilig is en er niets is verzakt. Zo'n 160 adressen zitten zonder water. Evides regelt een tijdelijk tappunt.

De lekkage ontstond door een breuk in de waterleiding, waardoor de straat blank kwam te staan. Het water neemt grote hoeveelheden zand mee, waardoor er kans op verzakkingen bestaat.

Woensdag ook lekkage in Overschie

Woensdag stond ook De Schielaan in Rotterdam onder water door een waterleidingbreuk. Daardoor ontstonden verzakkingen die weer leidden tot een breuk in een gasleiding. Ook toen werden meerdere woningen door de brandweer ontruimd. Hoe groot de schade van dat incident is, is nog niet duidelijk.

Of de twee lekkages in Rotterdam verband met elkaar houden, kan de woordvoerder van Evides niet zeggen."We onderzoeken dat. Wel is het zo dat er bij een een grote lekkage ineens veel reuring in de leiding ontstaat, er stroomt veel meer water doorheen dus de druk neemt toe. Als er een al wat zwakkere plek in de leiding zit, kan het daarna tot een nieuwe lekkage leiden. Maar dat weten we nu nog niet."