De politie heeft zaterdag veertien vreemdelingen gearresteerd in een trailer van een vrachtwagen in de Rotterdamse haven. Ook de 53-jarige chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden, aldus de Zeehavenpolitie.

Ze waren allen in goede gezondheid. De vrachtwagen stond op het terrein van een scheepvaartbedrijf en was onderweg naar het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om mannelijke vreemdelingen uit Syrië, Palestina en Jemen, zowel minder- als meerderjarig.

Agenten haalden de mannen uit de vrachtwagen en brachten ze over naar verschillende politiebureaus. Het is onbekend hoe zij hen op het spoor kwamen.

Uit nader onderzoek blijkt dat tien van de verdachten op 11 mei ook al waren aangetroffen in een vrachtwagen op dezelfde locatie. Ze kregen toen het bevel om direct Nederland en Europa te verlaten. Ook kregen ze een twee jaar durend inreisverbod voor Europa.

Vreemdelingen deden nieuwe poging

Hoewel de vreemdelingen destijds daadwerkelijk Nederland hadden verlaten, deden ze nu tevergeefs een nieuwe poging om op illegale wijze naar Engeland af te reizen. Ze hebben opnieuw het bevel gekregen om Nederland en Europa te verlaten

De Zeehavenpolitie heeft de migranten overgedragen aan de vreemdelingendienst. De politie onderzoekt de zaak.