De politie heeft woensdagochtend in Limburg een 25-jarige verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de schietpartij waarbij rapper Feis om het leven kwam. De schietpartij vond in januari van dit jaar plaats in Rotterdam.

De politie heeft gezegd dat het gaat om een 25-jarige verdachte. Eerder deze week werd de 25-jarige Silfano M. op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Hij gold al als verdachte in de zaak.

Bij het schietincident tijdens Oud en Nieuw op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam kwam Faisal Mssyeh, zoals Feis echt heette, om het leven en raakte diens broer ernstig gewond. De aanleiding was volgens de politie een ruzie waar de broers niets mee te maken hadden.

Een aantal getuigen hebben verklaard dat de schutter in een restaurant boos was geworden omdat iemand hem klein zou hebben genoemd. Hierop zou de man een wapen hebben getrokken, waarop de restaurantmedewerkers hem en een grote groep andere mensen het pand uitzetten. Ook Feis en zijn broer werden de deur gewezen.

Waarschijnlijk is er daarna op de stoep voor het restaurant iets gebeurd waardoor de schutter zijn wapen trok en op de twee broers schoot.