Twee mannen zijn vermoedelijk verantwoordelijk voor drie verschillende overvallen op een tankstation en een supermarkt in Rotterdam. Dat zegt de politie dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Vorig jaar was het Esso-tankstation aan de Adriaan Volkerlaan binnen een week twee keer het doelwit.

Allereerst op vrijdag 16 november rond 22.00 uur. Toen bedreigde een man een achttienjarige medewerker van het tankstation met een wapen, waarop zij de kassalade meegaf.

Een week later omstreeks 20.00 uur kwam vermoedelijk dezelfde man terug bij het tankstation. Dit keer stond een handlanger op de wacht. De achttienjarige medewerker was ook die avond weer aan het werk en werd opnieuw overvallen. Ook dit keer ging de man ervandoor met de kassalade.

Derde overval op Poolse supermarkt

De derde overval vond plaats op 7 december omstreeks 20.00 uur. Toen was de Poolse supermarkt Ich Troj aan de Dordtsestraatweg het doelwit. De winkeleigenaar kreeg de mannen de deur uit, waarop die wegvluchten richting de Valkeniersweg.

De politie vermoedt dus een verband tussen deze drie incidenten en deelt beelden van de vermoedelijke daders.

Vorige week werd het Esso-tankstation overigens voor de derde keer overvallen. De politie onderzoekt of er ook een verband is tussen deze recente overval en de incidenten van eind 2018.